Zonwering

Een verfrissende zomer met de juiste zonwering

Ook bij Seiger zijn wij dol op buiten zitten, maar nu de zomers in Nederland steeds langer lijken te duren en warmer lijken te worden, is een beetje schaduw zo nu en dan ook wel fijn. Daarom hebben wij een groot assortiment aan zonweringsproducten. Van Knikarmschermen tot aan rolluiken en screens en van een complete terrasoverkapping tot aan markiezen en uitvalschermen. Wat je ook nodig hebt, wij maken het voor je mogelijk. Wij bieden een kwalitatief hoogwaardig en uitgebreid assortiment van buitenzonwering aan en streven naar een meerwaarde voor de klant in kwaliteit en afwerking. Toch nog niet helemaal zeker over welke manier van zonwering goed past bij jouw huis of terras? Geen probleem, we bespreken een aantal van de opties hieronder.

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm (ookwel zonneluifel genoemd) is de meest bekende vorm van zonwering. Het scherm wordt aan de voorgevel van het huis gemonteerd en strekt zich vervolgens automatisch of door middel van een zwengel horizontaal uit over je terras of voortuin. Omdat het knikarmscherm direct aan de gevel van het huis begint, ontstaat er niet alleen schaduw op je terras, maar worden de zonnestralen al tegengehouden voordat ze het raam bereiken. Hierdoor zorgt een knikarmscherm ook voor meer koelte in huis. Een knikarmscherm is in verschillende maten, met een verschillende uitval te verkrijgen. De uitval is de afstand tussen de gevel en het maximale uiteinde van het zonnescherm. Het materiaal en de maten van een knikarmscherm kunnen geheel naar eigen wens worden samengesteld, waarna het scherm door ons wordt geplaatst aan uw gevel. Geen gehannes met een scherm in de hitte dus, maar wel fijn schaduw in je tuin.

seiger oldenzaal zonwering, screens, luiken, markiezen, knikarmscherm

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm is een andere populaire manier van zonwering. Een uitvalscherm heeft vaak een wat klassiekere uitstraling dan een knikarmscherm en staat daardoor vaak mooi op boerderijen of andere huizen met een wat klassiekere uitstraling. Een uitvalscherm doet precies wat de naam al doet vermoeden. In plaats van twee lange armen die zich horizontaal uitstrekken (zoals bij een knikarmscherm) "valt" een uitvalscherm naar voren, waardoor er een zonnescherm vanaf de gevel van het huis schuin naar buiten komt te staan. Een uitvalscherm is vaak de goedkoopste optie wat zonwering betreft. natuurlijk is dit ook afhankelijk van formaat en materiaalkeuze.

Wat is een markies?

Een markies lijkt op een uitvalscherm. Het principe is hetzelfde, alleen dan zijn de markiezen halfrond van vorm. Er zijn in principe drie verschillende typen markiezen; Een standaard model, een klapmodel en een petmodel. Het klapmodel heeft een grotere uitval dan het standaard model en is daarom populair bij openslaande ramen of deuren. Omdat de uitval groter is, kun je gewoon je ramen openzetten terwijl de markies omlaag is. Het petmodel is populair om een andere reden. Omdat de markiezen bij een petmodel minder laag vallen, blijft de doorloop vrij. Wanneer de markiezen worden geplaatst op een plek waar er veel heen en weer wordt gelopen, kan een petscherm een betere keuze zijn.

Wat is een screen?

Screens zijn een moderne en strakke oplossing van zonwering. In plaats van dat een scherm naar buiten uitklapt, schuift een zonwerend scherm voor het raam. Hierdoor worden de zonnestralen die anders door het raam vallen tegengehouden en blijft het binnen koel. Zonnescreens zijn strak en onopvallend en nemen weinig ruimte in. Een nadeel kan zijn dat er wel schaduw in huis wordt gecreëerd met een screen, maar niet extra schaduw in de tuin of op een terras wordt gemaakt. Hierdoor is een screen wel degelijk zonwering, maar geen terraszonwering.

Naast deze vier manieren van zonwering, zijn er nog veel meer manieren om schaduw in huis en op het terras te creëren. Bijvoorbeeld door het gebruik van een zonnedoek. Ook hier kunnen we je mee helpen.

Seiger Zonwering Oldenzaal, Ambiance Zonwering Borne Oldenzaal Enschede Almelo Hengelo Albergen

Wij zijn ook aangesloten bij Ambiance zonwering. Voor meer informatie over onze zonwering en Ambiance, kijk je op: ambiance-zonwering.nl/seiger-oldenzaal

Wat kost het vervangen van een rolluik band?

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een rolluik band? Dit is een vraag die wij tijdens de zomerperiode vaak krijgen. De exacte kosten hangen af van de locatie van het rolluik. Zo zal het lastiger zijn om een band op de eerste etage te vervangen dan om een band op de begane grond te vervangen. Wij bestellen het rolluikband voor € 1,50 per meter. Deze kosten rekenen wij zonder extra kosten door aan onze klanten. Daarnaast kost de reparatie zelf € 50,- per uur. Voor het repareren van een rolluikband zijn we vaak maximaal twee uur bezig. Mocht er een lastige of bijzondere situatie zich voordoen, zullen wij dit altijd vooraf vermelden.

Kan een elektrisch zonnescherm ook handmatig gemaakt worden?

Een elekstrisch zonnescherm kan ook handmatig worden gemaakt. Meestal kiezen mensen ervoor om een basic zonnescherm een upgrade te geven met elektrische bediening maar uiteraard kan elektrische bediening ook worden omgezet in een handbediening.

Hoe weet ik of mijn rolluik een elektronische eindafslag heeft?

Of je rolluik een elektronische eindafslag heeft en welk type eindafslag het rolluik dan heeft, is geheel afhankelijk van de motor die in het rolluik is geplaatst. De meeste motoren werken op basis van bewegingsdetectie. Hierdoor weet de motor precies wanneer er genoeg doek is uitgerold en slaat de motor automatisch af. De tweede optie is een instellingsafhankelijke motor. Deze motor wordt ingesteld op een maximale tijd aan activiteit, waarna hij automatisch afslaat. Wil je zeker weten of een rolluik een elektronische eindafslag heeft, is het verstandig om te overleggen met een specialist in zonwering. Deze kan vaak snel aan het type motor zien of- en welk type eindafslag aanwezig is.

Kan ik een overkapping dichtmaken met screens?

...

Hoeveel kosten rolluiken ongeveer?

De exacte kosten voor rolluiken van uiteraard volledig afhankelijk van het type rolluik met het type motor dat wordt gekozen. Ook is de prijs afhankelijk van de grootte van het rolluik en de plaats waar de rolluiken geplaatst moeten worden. Zo is het plaatsen van rolluiken op de begane grond voordeliger dan het plaatsen van rolluiken op de derde etage. Dit in het achterhoofd houdend, kan de prijs voor een rolluik ongeveer 350 euro zijn. Hierbij word er uitgegaan van een rolluik van 140 x 180 cm met bandbediening.
Toch zeker weten dat wij niet een scherpere aanbieding kunnen doen voor specifiek jouw ramen? Stuur ons dan een mailtje met de exacte afmetingen van de ramen en daarbij je wensen. Dan zorgen wij van een prijsindicatie op maat.

Hoe duur is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm, ookwel zonnescherm met knikarm genoemd, kan worden gemaakt in een heleboel verschillende maten, zodat hij altijd mooi op de gevel van je woning past. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden in de bediening van het knikarmscherm. Zo kan een zonnescherm met knikarm worden bediend met behulp van een schakelaar in huis maar het is ook mogelijk om het scherm te bedienen door middel van een afstandsbediening. Deze variabelen hebben allemaal invloed op de prijs. Daarnaast is ook de plaats waar het knikarmscherm moet komen bepalend voor de prijs. Installatie van een zonnescherm op een hoge verdieping of installatie van een knikarmscherm in een smalle hoek, is vaak moeilijker en zwaarder werk dan het installeren van een klein knikarmscherm op de benedenverdieping. Ook hiervan zijn de kosten afhankelijk. Wil je zeker zijn van een scherpe en correctie prijsindicatie voor jouw situatie? Stuur dan een mail met je wensen, dan zorgen wij zo snel mogelijk voor een passende en vrijblijvende prijsindicatie.

Meer vragen over zonwering? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag.