Banken

Even lekker zitten om rustig de webshop van Seiger Wonen te bekijken? Dat kan natuurlijk alleen maar op een comfortabele bank. Het aanschaffen van een bank is soms een lastige opgave, zeker als je gezin bestaat uit meer dan één persoon. De een heeft het liefst een lekkere plofbank waar uren op tv gekeken kan worden, de ander heeft liever een wat stevigere en moderne bank. Gelukkig vind je bij ons een breed assortiment aan banken van merken als VT Wonen, Novastyl, Dyyk en Bodilson zodat er altijd een mooi exemplaar voor precies jouw interieur bij zit. Natuurlijk kan je al deze banken ook gewoon bij ons in de showroom komen uitproberen.

Bank kopen?

Bij de zoektocht naar de ideale bank, moet er aan veel worden gedacht: Hoe groot is de ruimte waar de bank komt te staan? Hoeveel mensen moeten er op de bank passen? Wat is de stijl van de rest van het interieur? Ga je voor een hoekbank of een 2-zits? Welke kleur moet de bank worden en van welk materiaal? Ga je voor een stoffen bank of voor een hippe leren bank? Al die vragen maken het maken van een keuze voor een nieuwe bank niet gemakkelijker.

  1. Begin bij de ruimte waarin de bank moet komen. Hoe groot is de ruimte en waar komt de bank het best tot zijn recht? In een kleine ruimte is er vaak geen plek voor een hoekbank. Een mooie 2-zitsbank is dan een goede optie. Wanneer er toch meer zitruimte nodig is, kan je een hocker bij de bank plaatsen, of kiezen voor een extra zitfauteuil.
  2. Bij de keuze voor materiaal moet je je laten leiden door gevoel en woonstijl. Een bank is een groot en opvallend meubel en moet dus in ieder opzicht bij je smaak passen. Natuurlijk hebben de verschillende materialen ook voor-en nadelen. Zo is een groot voordeel van een stoffen bank, dat het stof zacht aanvoelt en comfortabel zit. Ook is een stoffen bank vaak goedkoper in aanschaf dan een bank van leer. Een voordeel van een leren bankstel is dat het leer gemakkelijk te reinigen is. Met een doekje is het vuil gemakkelijk van het oppervlak te verwijderen. Ook (huisdieren) haren zijn gemakkelijker te verwijderen van een bank van leer, dan van een stoffen bank.

Al onze banken zijn uiteraard van hoge kwaliteit en worden persoonlijk bij je thuis afgeleverd. Toch nog vragen over een bepaalde bank? Neem dan gerust contact met ons op.