Tapijt

Je wekker gaat. Het is nog donker buiten, maar helaas is het alweer tijd om op te staan. Het werk roept. Hoe vervelend is het dan om met je blote voeten, zo uit bed op de koude vloer te stappen? Niet iets waarmee je je dag goed begint toch? Wanneer je kiest voor vloerbedekking in de slaapkamer, is dit probleem snel opgelost. Een mooi, zacht tapijt voelt behaaglijk aan de voeten en zorgt voor warmte en gezelligheid in huis. Een vloerbedekking kleed een kamer meteen al aan en geeft het snel sfeer.

Wij hebben een groot assortiment aan verschillende tapijten voor in huis. Hoogpolig, of strak, gekleurd of neutraal. Alles meten we persoonlijk voor u uit en leggen we zelf. Hierdoor hoeft u niets anders te doen dan uw favoriete vloerbedekking uit te zoeken. De rest regelen wij.

Een nadeel die vaak wordt genoemd bij de optie van een tapijt op de vloer, is dat een tapijt relatief lastig is schoon te maken. Natuurlijk hoeft dit helemaal niet zo te zijn, daarom een aantal tips om het tapijt schoon, zacht en knus te houden.

Met behulp van een stofzuiger is het meeste stof en vuil gemakkelijk uit de vloerbedekking te halen. Wanneer er toch een lastigere vlek is ontstaan, na een ongelukje is het belangrijk om de vlek zo snel mogelijk op te deppen met een schone doek. Het is belangrijk dat de vlek wordt drooggedept, omdat wrijven het vuil juist in de vezels van het tapijt van "duwen" waardoor de vlek nooit meer helemaal weg zal gaan. Wanneer het grootste deel van de vlek is opgedept, kun je met lauwwarm water een nog een schone doek, de rest van de vlek uit het tapijt verwijderen. Werk van buiten naar binnen en blijf de hele tijd goed deppen en verdunnen. Wanneer ook lauwwarm water niet genoeg is om de vlek weg te krijgen, kun je ook gebruik maken van speciale tapijt shampoo of tapijt mousse. Dit zijn milde producten die het vuil als het ware uit het tapijt "liften" waarna ze weer gemakkelijk op te deppen zijn met een schone doek.

  • Bij vlekken met een rode, of donkere kleur kun je een goede laag zout over de plek strooien. Het zout zal de kleurstof opnemen. Zodra dit is gebeurd, kun je de rest van het zout en de vlek met een vochtige doek opdeppen.
  • Bij vlekken met een nare geur, kun je bakpoeder over de vlek strooien. Giet na enige tijd wat lauwwarm water over de vlek heen om een papje te creëren. Laat het papje enkele uren intrekken en neem het dan af met een schone doek.

Naast deze manieren om het tapijt te reinigen, kun je eens in de zoveel tijd de vloerbedekking schoonmaken met een stoomreiniger. De stoom doodt alle bacteriën die zich eventueel nog in het tapijt bevinden en maakt de vezels goed schoon. Een stoomreiniger is op verschillende plekken te koop, maar kan ook gehuurd worden bij de grotere verhuurbedrijven.

Zin om een mooie vloerbedekking uit te zoeken? of heb je nog meer vragen over het schoonhouden van een tapijt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, of kom langs in onze showroom.