Laminaat

Laminaat is en blijft een populaire keuze voor op de vloer. Met de uitstraling van hout maar niet de kosten of onderhoudseisen, is het voor velen de ideale keuze voor de vloer. In onze showroom hebben we ontzettend veel kleuren, soorten en maten laminaat. Het mooiste? Nadat jij je keuze hebt gemaakt, komen wij het laminaat zelf leggen. Zo weet je altijd dat het goed gelegd is en je nog vele jaren lang plezier kunt hebben van je vloer.

Het verschil tussen een laminaat en een parketvloer

Er bestaat altijd veel verwarring over wat nou eigenlijk het verschil is tussen een laminaat en parketvloer. Toch is er wel degelijk een verschil tussen laminaat en parket. Zo bestaat een parketvloer uit een aantal lagen, waarvan de bovenste laag altijd van massief hout is gemaakt. Bij een vloer van laminaat hoeft dit niet zo te zijn. De print die de sfeer van de vloer bepaald, wordt bij laminaat gemaakt op geprint papier. Hier wordt vervolgens een stevige bovenlaag overheen geplaatst, die zorgt voor de hardheid en duurzaamheid van het parket. Een laminaatvloer kun je dan ook niet opschuren, wat wel mogelijk is met een parketvloer.

Toch brengt laminaat ook een groot voordeel met zicht mee. Doordat de bovenlaag niet hoeft te worden opgeschuurd, niet hoeft te worden geolied en geen vernis over hoeft te worden aangebracht, is laminaat zeer onderhoudsarm. Door de vloer zo nu en dan met een vochtige dweil met wat aangepast zeepsop schoon te maken, blijft de vloer zijn uitstraling houden en kun je vele jaren plezier hebben van een houtlook vloer, zonder al te veel onderhoud.

Meet weten over de verschillende soorten laminaat? Kom bij ons langs in de showroom, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.