Betondesign

Betondesign

Een gladde betonlook vloer is met de minimalistische en Scandinavische woontrends steeds populairder geworden. Oorspronkelijk werden muren en vloeren met een betonlook eigenlijk alleen maar toegepast in industriële gebouwen als fabrieken en pakhuizen, maar ook in woningen wordt een vloer of muur met betondesign steeds populairder. De gladde en strakke oppervlakte is gemakkelijk schoon te houden en weerkaatst het licht van buiten, waardoor de ruimte groter en lichter lijkt. Dit vergrotende effect geldt voor zowel nieuwbouwhuizen als voor een eeuwenoude boerderij. Hoewel de vloeren en muren van de fabrieken en pakhuizen vroeger van echt beton waren, geeft betondesign alleen de uitstraling van het beton, zonder de nadelen van dit ruwe materiaal met zich mee te brengen. Zo wordt een industriële look gecreëerd, zonder af te doen aan het woongemak.

De betongelijkende laag van betondesign wordt met ongeveer 1,5 mm dik op het oppervlak gesmeerd door één van onze specialisten. Deze specialisten hebben hier speciale trainingen voor gevolgd, zodat de vloer er perfect in komt te liggen.

Betondesign ziet er uit als beton, maar heeft de bekende nadelen van dit materiaal niet. Zo is betondesign altijd gemakkelijk schoon te houden en trekt het geen stof of vuil aan. Daarnaast is een betondesign vloer stevig en duurzaam.

Kan Betonlook ook op de muren worden gebruikt?

Ja, niet alleen op de vloer maar ook op de wand kun je gebruik maken van de vele voordelen van betonlook. Het materiaal is op de wanden te gebruiken voor een onverwacht industrieel detail in de kamer. Ook nu is betondesign gemakkelijk aan te brengen door de specialist, zal het geen stof of vuil aantrekken en is het zeer duurzaam.

Kun je betondesign ook in de badkamer gebruiken?

Ja, betondesign is ook te gebruiken in ruimtes als de badkamer. Niet alleen in de woonkamer kan er dus gebruik worden gemaakt van betondesign. Ook in de keuken of badkamer, is een wand of vloer van betondesign een erg stoer detail. Om de wand of vloer in de badkamer te beschermen tegen de hoge luchtvochtigheid, kan er een waterdichte coating over het betondesign worden aangebracht. Zo zal de wand beschermd zijn tegen vocht en vuil, waardoor het onderhoud uiteindelijk minimaal zal zijn.

Heeft u vragen over betondesign of de toepassing daarvan? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.