Bamboe vloeren

Bamboe vloeren, bamboe parket, bamboe planken, houten vloer

Bamboe is een zeer sterke en duurzame houtsoort. Niet alleen is het complete productie traject van een bamboe vloer CO2 negatief, bamboe is ook nog eens bijna twee keer zo hard als een klassieke eikenhouten vloer. Hierdoor is niet alleen het productieproces van bamboe duurzaam maar zorgt een hoge belasting van de vloer door bijvoorbeeld het lopen op naaldhakken niet voor ongewenste putjes.

Bamboe Parket, harder dan hardhout

Hoewel de meeste mensen nog steeds het beeld van een bamboe hutje op hawaii voor zich zien als men praat over bamboe, is de bamboo vloer al lang dit stadium voorbij. De bamboe vloeren zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn soms qua uiterlijk niet te onderscheiden van een reguliere houten vloer. Voor de liefhebbers zijn er natuurlijk ook vloeren met het typerende bamboe patroon verkrijgbaar. Welke soort je ook kiest, de vloeren zijn altijd van hoge kwaliteit en zullen zorgen voor jarenlang woonplezier. Dit weten wij, maar weten ook bedrijven als BMW, The Bodyshop, Jumbo en de Bijenkorf die hun bedrijfspanden of producten al hebben voorzien van mooi bamboe parket of een bamboe terrasvloer.

Doordat een bamboe plant soms wel een aantal centimeters per dag kan groeien, kan een bamboe stengel al na 5 jaar worden geoogst. Dit in tegenstelling tot hardhout, wat 100 jaar nodig heeft om te groeien tot een boom met de beste kwaliteit hout. Omdat bamboe snel weer terug groeit, is kaalslag en ontbossing geen probleem met bamboe.

Als Bamboe en bamboe parket dealer helpen wij je graag bij het uitzoeken van jouw droomvloer en nemen wij de tijd om al je vragen omtrend bamboe en bamboe parket te beantwoorden. Stel ons een vraag via de chat, via mail of kom langs in onze showroom om het bamboe parket in het echt te bewonderen.