Hoofdkussens

Een ander beoordeel je niet op zijn of haar uiterlijk. Het innerlijk is op de lange termijn immers veel belangrijker. Dit geldt niet alleen voor relaties, maar ook voor hoofdkussens. De vulling van een slaapkussen is alles bepalend voor de ligging van het kussen. Heb je liever een stevig kussen met veel ondersteuning van het hoofd? of juist liever een kussen zo zacht dat je er lekker knus in wegzakt? Het hoofdkussen bepaalt voor wel 20% het uiteindelijke ligcomfort en is daarmee een essentieel onderdeel van een goede nachtrust. Een slecht hoofdkussen geeft te weinig ondersteuning en/of te weinig ontspanning van het hoofd en de nek. Dit kan een slechte nachtrust, hoofdpijn en nekklachten tot gevolg hebben. Tijd dus, om het perfect hoofdkussen uit te zoeken.

Verschillende hoofdkussen vullingen

Een hoofdkussen kan worden gevuld met veel verschillende materialen. Wat het beste hoofdkussen is, is afhankelijk van je slaaphouding en voorkeuren. Hieronder zetten we een aantal soorten vullingen op een rijtje.

Dons en veren

Een donzen hoofdkussen is erg zacht en voelt daardoor comfortabel aan. Het dons is weinig veerkrachtig, in tegenstelling tot een kussen met veren. Een kussen met enkel veren als vulling, is veel steviger dan een donskussen. Daarnaast is een verenkussen zwaarder en veerkrachtiger. Meestal bestaat een donskussen uit een combinatie van dons en veren. De verhouding tussen deze twee bepaald dan de uiteindelijke zachtheid en veerkrachtigheid van het kussen.

Kapok

Kapok (ookwel tijk genoemd) is een materiaal gemaakt van biologisch katoen. Kapok geeft een verkoelend effect aan het hoofd en neemt transpiratievocht vrijwel meteen op. Kapok is van nature erg zacht en hypoallergeen. Hierdoor is een hoofdkussen met tijk ook geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Latex

Een latex hoofdkussen is vormvast en zeer veerkrachtig. Ook is dit type vulling relatief warm, wat fijn kan zijn in de winter maar ook vervelend voor mensen die 's nachts veel transpireren. Een latex hoofdkussen kan goed in verschillende vormen worden gemaakt, waardoor een hoofdkussen met latex vulling vaak stevig aanvoelt en veel ondersteuning biedt.

Wil je proefslapen op één van onze kussens? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.