Stressless

Wat is Stressless?

ekornes stressless YOU relaxfauteuil, seiger oldenzaal seiger wonen

Het begon allemaal in het Noorse plaatsje Sykkylven, wat nu het meubelepicentrum van Noorwegen is. 80 jaar geleden woonden er vooral boeren in die streek, maar enkel de oudste twee broers konden grond en boerderij erven. Twee jongere broers besloten daarom op een dag om hun creativiteit, handigheid en innovatie te bundelen om zo hun gezinnen toch te kunnen onderhouden. Het eerste meubelbedrijfje in Sykkylven was geboren. Tot hun verbazing, zorgden deze twee broers voor een verschuiving in de economische samenstelling van het Noorse dorpje. Aan de rand van het dorp begonnen steeds meer meubelwinkeltjes te verschijnen en nu, 80 jaar later is Sykkylven het middelpunt van de meubelindustrie in Noorwegen.

Ook Ekornes is gevestigd in dit (niet langer meer zo) kleine plaatsje. Jens Ekornes combineerde, net als de twee broers, praktische kennis met functioneel ontwerp om zo meubels te kunnen maken die perfect zijn afgesteld op het menselijk lichaam. Het eerste Stressless model kwam in 1971 op de markt en was meteen een groot succes. Ondertusssen kunnen we de bekende Stressless stoel niet meer wegdenken uit menig interieur.

Naast het klassieke Stressless model, maakt Ekornes ook andere banken en relaxfauteuils in de city en metro lijn. Lichter, moderner en met een unieke vorm maar nog steeds perfect afgesteld op de menselijke anatomie. Stressless 2.0 zou je kunnen zeggen.

Van dit merk