K'WilleminHuis

Wat is K'willeminhuis?

K'willeminhuis is een jong, Nederlands merk voor kleine meubelen en interieur accessoires. Het merk is opgericht door Esther en haar vader Willem, die samen de producten voor het label ontwerpen en uitvoeren. Het ontstaan van het K'willeminhuis is met liefde omgeschreven in een persoonlijke brief van Esther.

kwilleminhuis, kwillem, de kandelaar, k willeminhuis, de bijzettafel, handgemaakt, esther en willem, de boom, de mini tafel, de vaas, de korf


Mijn vader heet Willem. Hij is 77 jaar. Als je hem zoekt, zit hij in de schuur. Als je dichterbij komt, zie je de vuurspetters al uit het schuurtje komen en eenmaal binnen staat hij te lassen.
Jaren terug begon hij met het maken van vuurkorven voor familie en vrienden. Een leuke bezigheid als je “een doener” bent, maar wel een lichamelijke beperking hebt. De beroerte die hij op zijn 49ste kreeg heeft zijn rechterkant beschadigd, maar gelukkig zijn doorzettingsvermogen niet.


Er kwam een kachel en een radio in de schuur en Willem ging verder met lassen. Naast vuurkorven werden er ook andere dingen gemaakt. Het plezier groeide en het aantal ontwerpen groeide mee. Staaldraad, ijzer en hout bleken een goeie combinatie.
Zelf werd ik ook enthousiast en begon vormen en modellen te ontwerpen. Anders dan mijn vader gewend was, begon hij met het maken van mijn ideeën. Deze samenwerking tussen vader en dochter werkte goed en zo ontstond langzaamaan ons bedrijfje: K'willeminhuis.


Ik ben trots op mijn vader, hij is handig, geduldig en denkt mee. Heel trots, omdat hij altijd zo doorgezet heeft. Voor hem is K'willeminhuis een soort bewegingstherapie en voor mij een manier om mijn creativiteit te uiten. Bovendien worden we er allebei hartstikke blij van! Vader en dochter, samen aan de slag, hoe bijzonder! We werken, zingen, lachen en beginnen steeds aan iets nieuws. Een etagère, bijzet tafel, vaas of schaal... we bedenken van alles. En als het een keer niet goed uitpakt beginnen we gewoon weer opnieuw!

Esther
K'willeminhuis

K'willeminhuis is uniek, van de kandelaar tot de boom

K'willeminhuis is een merk met vrolijke, handgemaakte interieuritems van staaldraad en restijzer. Ieder product is uniek en persoonlijk. Van de kandelaars tot de korf, het is te zien dat ze met liefde zijn ontworpen en gemaakt. Een echte toevoeging aan een modern maar vooral ook gezellig thuis dus.
Alle producten zijn verkrijgbaar in één van de zes kleuren die zo typerend zijn voor K'willeminhuis: Wit, okergoud, taupe grijs, grijs groen, zwart of puur ijzer.

Geen twijfel over mogelijk: K'willeminhuis!