Hay

Wat is Hay?

hay design about a chair winkel oldenzaal overijssel

Deens design is hot en het Deense design merk Hay zo niet nog hotter. Hay is een nog relatief jong design merk, maar heeft in een korte tijd al erg veel bereikt. Het merk werd opgericht in 2002 en minder dan een jaar later werd de eerste meubel collectie van Hay gelanceerd op de internationale meubelbeurs in Cologne. Dit was het startsein om de ambities van het merk te kunnen naleven, namelijk: Het maken van duurzame meubels voor een betaalbare prijs, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van excellent design.

Hay wil functionele oplossingen voor functionele behoeftes maken, waardoor het design altijd simpel maar ook zeker functioneel is. Iets wat Deens design wel vaker kenmerkt. Daarnaast experimenteert Hay graag met nieuwe materialen en methodes om zo iedere keer weer tot een uniek design te komen.

De meubels van Hay combineren met ieder interieur en zijn van uitmuntende kwaliteit, waardoor een meubel jarenlang mee gaat. Of het nou gaat om de welbekende klassieker about a chair of om een van de mooie copenhague tafels, het zijn stuk voor stuk topdesign stukken.