Bert Plantagie

Wat is Bert Plantagie?

bert plantagie, meubels aanpassen naar smaak, dutch design, seiger oldenzaal woonwinkel

Bert Plantagie is een oer-Hollands design merk die zich kenmerkt door unieke, handgemaakte producten van natuurlijke materialen. Bert Plantagie is ontstaan in het jaar 2000 uit wat toen Smits Meubelen heette. Smits Meubelen was al een begrip in Nederlands sinds 1958 maar was toe aan verjonging en vernieuwing. Dat kwam er. Bert hernoemde het merk, bouwde een nieuw hoofdkantoor en focuste zich op de consumentenmarkt vanaf 2001. Deze formule bleek een succes en al snel groeide het bedrijf buiten de grenzen van Nederland. Bert Plantagie is dus Dutch design op haar best zou je kunnen zeggen.

Persoonlijk ontworpen meubels

Meubels van Bert Plantagie zijn mooi, duurzaam en tijdloos maar ook persoonlijk. Ieder meubel is tot op de detail naar eigen wens aan te passen. Van de breedte van de stoel tot aan de binnenstof van de bank. Ieder stofje, iedere poot en iedere maat kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Geen enkel mens is hetzelfde, dus waarom zou één meubel dan wel bij iedereen passen? De bekende eetkamerstoelen Salsa en Misty zijn bijvoorbeeld aan te passen in zithoogte, evenals de banken Ryke en Odin.

Bert Plantagie ontwerpers

De meubelen van Bert Plantagie worden ontworpen door diverse ontwerpers, zodat in het ontwerp alle tijd en liefde kan worden gestoken die het nodig heeft. Stefan Steenkist ontwierp de eerste serie meubelen voor Bert Plantagie. Hier werden de Duo en Tango al snel aan toegevoegd. Een paar jaar later werd ontwerper Roderick Vos aan het lijstje met Bert Plantagie ontwerpers toegevoegd, gevolgd door Hans Daalder, Thijs Smeets en Edwin van Sommeren. Al deze ontwerpers dragen ondertussen bij aan de fantastische collectie van handgemaakte Bert Plantagie meubelen.

Kwalitatieve materialen

Ieder meubel, hoe dan ook samengesteld, wordt handgemaakt met alleen de beste materialen. Leer, stof, hout of keramiek wordt allemaal handmatig geselecteerd en uitgezocht. Het hout, gebruikt in de diverse tafels van Bert Plantagie, is afkomstig uit gecertificeerde bossen uit Europa en Amerika. De collectie bestaat uit Eiken, Kersen, Noten, Essen en Beukenhout allemaal met een mooie, natuurlijke finish. Het hout kan worden afgewerkt met een olie, blanke lak of een kleurbeits. Daarnaast is er de keuze voor een neutrale of een wat noestigere en robustere finish van het hout. Door deze variatie kan altijd een tafel worden samengesteld die perfect in ieder interieur past. De uitgebreide leercollectie van Bert Plantagie bestaat uit diverse kleuren en soorten leer afkomstig uit Europa. Leer is een natuurproduct, waardoor geen enkel stukje leer exact hetzelfde is. Hierdoor is een Bert Plantagie meubel met leer ook altijd uniek.

De stoffencollectie van Bert Plantagie is een samenstelling van de meest gewilde en tijdloze stofsoorten. Van populaire stofsoorten van merk leveranciers tot trendy en betaalbare instapsoorten. Alle stoffen zijn ook los verkrijgbaar, zodat ook kleinere accessoires door het huis perfect kunnen worden afgesteld op de meubels.

Kom voor meer Bert Plantagie langs in onze showroom. Wij vertellen je graag meer over alle mogelijkheden.

Van dit merk