Welke matras past bij mij?

welke matras past bij mij, welke matras moet ik kopen, welke matras test

Welke matras past bij mij?

We brengen maar liefst een derde van ons leven door op een matras. Als we dit weten, snap je ook meteen waarom een goede matras zo ontzettend belangrijk is. Er zijn een heleboel verschillende soorten matrassen te verkrijgen maar hoe weet je nou welke matras het beste bij je past?

In dit artikel gaan we uit van de drie grootste matrastypes: Traagschuimmatrassen, Latex matrassen en Pocketvering matrassen. Binnen deze drie categorieën zijn er nog een heleboel matras types die de keuze voor de perfecte matras nog meer verfijnen. Door het doen van onderstaande test, kom je er gemakkelijk achter welk type matras het beste bij je past. Onder aan deze pagina gaan we wat dieper in op de drie verschillende typen matrassen.

Verschillende typen matrassen

Verschillende typen matrassen bieden verschillende voordelen. Om een matras op maat te vinden, die perfect aan al je wensen voldoet, hebben wij alle voor-en nadelen van de verschillende typen matrassen voor je in dit artikel gezet. Dat maakt het maken van de juiste keuze alweer een stuk gemakkelijker.

Traagschuim matras

Wist je dat een traagschuim matras ook wel NASA matras wordt genoemd? Dat komt omdat traagschuim eigenlijk was ontwikkeld om de druk die zich, tijdens het opstijgen met een raket, uitoefent op astronauten gelijkmatig te kunnen verdelen over het lichaam. Al snel ontstond het idee om van dit traagschuim ook matrassen te gaan maken.

De traagschuim matras bestaat vaak uit twee delen. Het bovenste deel van de traagschuim matras is gemaakt van traagschuim. Het traagschuim neemt langzaam de vormen van het lichaam aan, waardoor de druk op het lichaam wordt afgenomen. Zo ontstaat een betere en meer comfortabele slaaphouding. De onderlaag van de matras kan bestaan uit polyether, koudschuim of zelfs pocketveren. Deze onderlaag dient voor extra support tijdens het slapen. Wanneer je veel tijd in bed doorbrengt of wanneer je een slechte nachtrust hebt door drukpunten, is een traagschuim matras de ideale oplossing. De matrassen van M-line zijn allemaal gemaakt met traagschuim.

Helaas heeft zoals ieder materiaal, ook traagschuim een aantal nadelen. Zo is de celstructuur van traagschuim er dicht, waardoor transpiratievocht lastig kan worden afgevoerd. Wanneer je veel last hebt van nachtelijk transpireren, zou een traagschuim matras wellicht niet de ideale keuze voor je zijn. Ook mensen met een hoger gewicht dan gemiddeld kunnen een traagschuim matras als niet ideaal ervaren. Doordat het traagschuim in de toplaag van de matras zich naar het lichaam vormt op basis van druk, zullen personen met een zwaarder lijf "dieper" in de matras liggen. Tijdens het draaien kan het dan voelen of je vastligt in de matras. Gelukkig zijn er ook matrassen die dit nadeel niet hebben.

Latex matras

Een latex matras heeft een tussenlaag bestaand uit natuur- of pure latex. Omdat latex een soort rubber is, is het een erg veerkrachtig en soepel materiaal. Een latex matras is goed ondersteunend en voelt soepel aan, wanneer je bijvoorbeeld veel beweegt in je slaap.

Een nadeel van een latex matras, is dat het latex lastig vocht doorlaat. Hierdoor kan een latex matras soms als te warm worden ervaren. Om dit nadeel zoveel mogelijk te minimaliseren, wordt aangeraden om de latex matras te combineren met een lattenbodem. Een merk dat bekend staat om deze succesvolle combinatie is Morgana. Door de soepelheid van een latex matras te combineren met een op maat afgestelde lattenbodem, worden drukpunten van het lichaam verminderd zonder dat het je lichaam belemmert van bewegingen tijdens het slapen.

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is de meest ventilerende matras variant. Door de relatief open structuur van de matras, kan vocht gemakkelijk worden afgevoerd. Hierdoor zal een pocketvering matras niet snel vochtig of warm aanvoelen. Een pocketvering matras bestaat uit een aantal metalen spiralen die allemaal worden omgeven door een soort zakje. Dit zakje biedt bescherming aan de veren en zorgt ervoor dat de veren in de matras elkaar niet kunnen beschadigen. De matras wordt aan de buitenzijde afgesloten door een materiaal als traagschuim, koudschuim of latex. Dit om het ligcomfort van de matras te optimaliseren.
De grote variatie aan veren in combinatie met de mogelijkheden voor toplagen, maakt de pocketvering matras tot een matras die voor vrijwel iedereen geschikt is. Helaas zijn pocketvering matrassen ook vaak het duurst in aanschaf.

Kwalitatieve pocketvering matrassen vind je zowel bij Auping als Morgana.

Welke matras je uiteindelijk moet kopen is geheel aan jou. Door bovenstaande eigenschappen in acht te nemen kun je een voorselectie maken en daarna is het een kwestie van testen. Welke matras ligt het prettigst? Dat is uiteindelijk de matras die je het beste kunt kopen.

Heb je vragen over de verschillende typen matrassen of wil je weten welke matras perfect bij je lichaam past? Neem dan gerust contact met ons op, of breng een bezoekje aan de winkel.