Welk kussen blijft koel?

Welk kussen blijft koel?

Niets is vervelender dan wakker worden met een warm hoofd. Slapen in teveel warmte belemmert een rustige en goede nachtrust en willen we daarom het liefst zoveel mogelijk voorkomen. Bij het koel houden van het kussen is het belangrijk dat het vulmateriaal goed ademend is. Doordat vocht goed afgevoerd kan worden, ontstaan er geen natte plekken op het kussen door nachtelijk transpireren. Een droog kussen voelt doorgaans al een stuk koeler aan dan een vochtig kussen.

Kussens met een kapok vulling blijven doorgaans erg koel gedurende de nacht. Kapok (ookwel tijk genoemd) is een natuurlijk materiaal gemaakt van biologisch katoen. Kapok geeft een verkoelend effect aan het hoofd en neemt transpiratievocht vrijwel meteen op. Naast dat Kapok goed is in het afvoeren van transpiratievocht en in het koel houden van het hoofd, is het van nature ook erg zacht. Dit zorgt voor een zachte en comfortabele ligging. Kapok is van nature zelfreinigend en hypoallergeen. Hierdoor is een hoofdkussen met tijk ook geschikt voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Daarbij is ieder persoon en ieder hoofd uniek. Wil je daarom liever eerst een kussen uitproberen voordat je een beslissing neemt? Dat is geen enkel probleem. Neem contact met ons op en we kijken wat we voor je kunnen regelen.