Hoe programmeer je een Somfy afstandsbediening?

Hoe programmeer je een Somfy afstandsbediening?

Een Somfy afstandsbediening is bij aflevering van het Somfy product al helemaal afgesteld op basis van de lengte en breedte van het product. Bijstellen of instellen van de Somfy afstandsbediening is dus eigenlijk ook niet nodig. Mocht het om welke reden dan ook toch nodig zijn om een Somfy afstandsbediening opnieuw te programmeren, is het van belang dat maar één van de aan te sluiten producten aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk.

Als het product is aangesloten op de stroomvoorziening, druk je tegelijkertijd op beide pijlen op de Somfy afstandsbediening. Dus zowel op de pijl die naar boven wijst als op de naar beneden wijzende pijl. Wanneer het product een korte beweging naar boven en naar beneden maakt, weet je dat het reageert op de afstandbediening. Druk nu op de afstandsbediening op de pijl naar boven. Het product zou nu omhoog moeten gaan. Gebeurt dit niet, dan moet de draairichting van het product worden aangepast. Druk de middelste knop (met "my") twee seconden in. Opnieuw maakt het product een korte beweging naar boven en naar beneden, zodat je weet dat de aanpassing is geregistreerd. Zorg er daarna voor dat het product volledig is opgetrokken.

Druk nu de middelste en de onderste knop gelijktijdig in. Druk op de middelste knop zodra het product op het laagste punt is. Mocht je iets te laat hebben gedrukt, kun je met de bovenste en onderste knop de onderste positie van het product bijstellen. Druk nu eenmalig op de middelste en bovenste knop tegelijk. Het product herstelt zichzelf nu automatisch in de uitgangspositie. Bevestig de gemaakte instellingen door de middelste knop van de Somfy afstandsbediening 2 seconden ingedrukt te houden. Wanneer het product een kleine beweging naar boven en naar beneden maakt, zijn de instellingen bevestigd.

Druk, om het programmeren van de Somfy afstandsbediening te bevestigen, met een dun pennetje of een schroevendraaier het kleine gaatje aan de achterzijde van de Somfy afstandsbediening in. Nu is de Somfy afstandsbediening volledig opnieuw ingesteld.

Lukt het instellen ondanks dit stappenplan toch niet helemaal? Bel ons dan even voor vrijblijvend advies.