Domotica

Het huis van de toekomst vandaag met Domotica

Het huis van de toekomst vandaag. Dat kan met de Domotica systemen. Met behulp van Domotica, kan werkelijk alles in huis worden geautomatiseerd. Zonwering, verlichting, diverse apparaten, het kan allemaal worden aangesloten op een Domotica systeem. Vervolgens kan de verlichting bestuurd worden vanaf een app op de telefoon of op een tablet. Zo kan zelfs wanneer u niet thuis bent, de verlichting of andere apparatuur worden bediend. Officieel wordt Domotica beschreven als: "het toepassen van elektronica ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning.", maar wij vinden Domotica gewoon ontzettend gaaf.

Maak wonen nog aangenamer

Woon je in een mooi huis met een geweldige inrichting? Dat is natuurlijk helemaal fantastisch maar het kan nóg beter. Denk bijvoorbeeld aan het aanzetten van je verwarming op afstand, zodat je na een lange fietstocht door de kou thuiskomt in een lekker warme woning. Misschien wil je niets liever dan wakker worden van de geur van vers gezette koffie in de ochtend en koppel je je wekker aan het koffiezetapparaat. Camera beveiliging rondom je huis kunnen checken via je smartphone of ook 's avonds de verlichting in huis aanzetten als je op vakantie bent.

Zelfs als je je huissleutel een keertje vergeten bent mee te nemen, is er geen man overboord. Met een ingebouwde vingerafdruk herkenner opent de deur alsnog automatisch als je thuiskomt.

Domotica systemen, Seiger Wonen Oldenzaal Overijssel

Hoe bestuur je een Domotica systeem?

Een Domotica systeem bestuur je met behulp van een laptop, tablet of mobiele telefoon. Het besturen van deze huis automatisering is heel gemakkelijk. Vanuit je luie stoel gebruik je een laptop, tablet of mobiele telefoon voor het besturen van alle apparaten die op het systeem zijn aangesloten. Ook onderweg gebruik je een medium naar keuze om het Domotica systeem te besturen. Eenmaal thuis bedien je alle Domotica gemakkelijk via een bedieningspaneel waarop je, in een overzichtelijke interface, alle opties terugvindt. Wanneer dit wenselijk is, kun je natuurlijk ook nog gewoon alles met de hand bedienen, net wat op dat moment beter uitkomt. Wil je het nog futuristischer maken? Koppel dan een spraaksysteem aan uw Domotica en bedien uw huis met uw stem. Het koffiezetapparaat begint te pruttelen wanneer je: "Honey, I am home!" roept, of sluit alle gordijnen vanuit bed door simpelweg "sluit gordijnen" te zeggen.

Domotica voor ouderen

Ook voor (dementerende) ouderen kan een domotica systeem een oplossing zijn. Omdat alle systemen in huis vanaf één centraal punt bestuurd kunnen worden, hoeven ouderen die slecht ter been zijn niet meer hun stoel uit voor het uitdoen van de lampen of voor het sluiten van de gordijnen. Bij dementie kan een Domotica systeem zo worden ingesteld dat bepaalde handelingen worden geautomatiseerd. Zo sluit het gas zich automatisch af bij het verlaten van de woning of worden de lampen in huis op een vaste tijd uitgedaan. Op deze manier worden eventueel gevaarlijke situaties voorkomen.

Het Domotica Huis

Wanneer u benieuwd bent naar de werking van Domotica en alle mogelijkheden die u hebt met Domotica in huis, bezoekt u ons Domotica huis. Deze ruimte bevindt zich in onze showroom in Oldenzaal en geeft u de mogelijkheid om alle opties uitgebreid te bekijken en uit te proberen.

Domotica plaatsen?

De knoop doorgehakt en wil u het huis van de toekomst het liefst vandaag nog? Wij helpen u van A tot Z door het proces. Omdat wij werken met onze eigen vakmensen, kunnen wij garanderen dat het werk tot in detail goed wordt uitgevoerd. Van het Domotica ontwerp tot aan de Domotica installateur, wij regelen het allemaal voor u. Zo kunt u straks genieten van uw extra woongenot, zonder dat u zich ergens druk om hoeft te maken.

Wanneer u vragen heeft over de Domotica systemen en/of meer informatie verlangt over prijzen, kunt u ons altijd bellen of mailen voor een afspraak. Natuurlijk mag u ook altijd geheel vrijblijvend langskomen in onze winkel.